Україна і світ

Гостра потреба у дронах-розвідниках: ситуація на Сіверському напрямку

У Донецькій області ситуація на Сіверському напрямку є надзвичайно складною. Російські окупанти не залишають спроб наступати та закріплятися на ділянці, яка перебуває під контролем Сил оборони України.

Начальник артилерії 90 окремого аеромобільного батальйону 81 аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ Дмитро Чапалика розповів ведучому телемарафону Єдині новини Вадиму Карп’яку про ситуацію на Сіверському напрямку.

Яка ситуація на Сіверському напрямку

– Перебуваю на Сіверському напрямку, а саме селище Білогорівка. Якщо три місяці тому я говорив, що ситуація складна, то тоді вона була середньої тяжкості. Зараз вона дійсно стала складною. Ворог не залишає спроб наступати та закріплятися на ділянці, яку ми тримаємо або раніше тримали. Це обумовлюється великою кількістю FPV-дронів, що є в противника, і великою кількістю Mavic зі скидами, – заявив український військовий.

Зараз дивляться

За його словами, російські війська знищують позиції Сил оборони України та намагаються вибити їх звідти. Проте українські воїни теж відповідають противнику.

– У нас утворилася певна Killzone, куди не може просунутися ні противник, ні ми. Хіба що це буде не помічено. Якщо ми помічаємо, що противник туди проходить, то в нього є два варіанти. Або він буде знищений, або він відійде. Звісно, з втратами, – наголосив Дмитро Чапалика.

Через сайт Друзі ДШВ кожен може надіслати щомісячний донат на потреби Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб допомогти нашим воїнам ефективно працювати на полі бою та швидко виявляти противника.

Дмитро Чапалика зазначив, що російські окупанти намагаються виходити непомітно на ділянки, які ніким не зайняті, щоб закріпитися там.

– Штурмами це назвати не можна, а м’ясними – так, вони залишаються. Вони стараються виходити на ті ділянки, які ніким не зайняті. Тобто позиція була знищена, немає можливості там перебувати. Вони хочуть туди непомітно зайти, там закріпитися, копати собі нори, щоб у них перебувати. Але ми їх постійно виявляємо. Навіть якщо ми їх не виявляємо, то з часом вони себе проявляють, і знищуємо, – пояснив він.

Найбільша потреба Десантно-штурмових військ ЗСУ полягає у дронах-розвідниках.

– Зараз найбільша проблема у дронах-розвідниках, а саме – це Mavic, Mavic 3 Pro, Mavic 3T. Противник також веде контрдронову боротьбу, постійно намагається виявити наших пілотів, завдати вогневого ураження. Внаслідок цього певна кількість дронів втрачається. Недостатньо їх для того, щоб вести розвідку і вчасно виявляти противника. Дуже велика необхідність, можна навіть сказати гостра, настала саме в Mavic, – наголосив Дмитро Чапалика.

Друзі ДШВ

Українці мають можливість підтримати наших воїнів, які наближають перемогу.

Друзі ДШВ – це сайт, на якому всі можуть донатити на потреби Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Щоб стати другом наших десантників, потрібно підписатися на щомісячні донати на сайті Друзі ДШВ або за спеціальним QR-кодом. Приєднуйтеся до потужної спільноти, яка регулярно допомагає підрозділам ДШВ.

Завдяки вашій підтримці українські воїни матимуть необхідні комплекси РЕБ, безпілотники, комплекси РЕБ та інше озброєння, щоб ефективно виконувати бойові завдання.

Українці також мають можливість особисто долучитися до потужних Десантно-штурмових військ ЗСУ – потрібно залишити заявку на сайті та пройти попередню підготовку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Десантно-штурмові війська ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 01:42:47