Україна і світ

Перше з Другої світової вторгнення у Росію: висновки Курської операції

Прорив кордону в Курській області застав російських військових зненацька, оскільки це стало першим, з часів Другої світової війни, випадком вторгнення на територію РФ. 

Про це пише американське видання Bloomberg.

Журналісти зазначають, що попри те, що Україна офіційно не коментувала бої у Курській області, теорій щодо цілей цього нібито наступу ЗСУ чимало.

Зараз дивляться

Від спроби захопити територію як потенційну “розмінну монету” в майбутніх переговорах з Путіним до відволікаючої тактики з метою послабити тиск на широкій лінії фронту.

Прорив у Курській області підірвав авторитет Путіна

У матеріалі йдеться, що прорив у Курській області викрив крихкість оборони кордону РФ та підняв бойовий дух українських військових, а також підірвав ретельно сконструйований Кремлем образ російського диктатора Володимира Путіна як “захисника простих росіян”.

– Таким чином, війна, яку він розпочав проти України, тепер дедалі більше поширюється на Росію, де люди в прикордонних регіонах живуть під постійним ризиком обстрілів, а безпілотники завдають ударів по ключових промислових об’єктах, – пишуть журналісти. 

Для України це, ймовірно, посилить аргумент про те, що американські та європейські союзники не повинні боятися погроз ескалації з боку РФ і що їй слід дозволити боротися з Путіним у будь-який спосіб, який вона вважає за потрібне, щоб прискорити завершення війни, підкреслюють журналісти. 

Наступ у Курській області: що відомо

6 серпня у Курській області стався прорив кордону. Як стверджує російська сторона “українські сили” почали наступ та захопили 45 кв. км території Курської області.

Видання The Telegraph повідомляє, що раптова атака в Курський області принизила російську армію.

Журналісти стверджують, що нібито українські військові за дві доби захопили більше територій, ніж під час контрнаступу у 2023 році.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-08 22:49:07