Україна і світ

Помер письменник Джеремі Стронґ | Life

Помер англійський дитячий письменник Джеремі Стронґ. Йому було 74 роки, і він залишив після себе близько сотні книжок з неймовірними історіями.

Помер Джеремі Стронґ – що відомо

Памʼять видатного автора вшанували у Видавництві Старого Лева, що публікувало книжки Стронґа в українському перекладі.

– Серед яких історії про собаку Стрілку – справж­ню ракету на чотирьох лапах, про нову шкільну вчительку пані Гармидер, братика-телезірку, невгамовних близнят та багато інших. Ці книжки, кілька десятків персонажів і мультфільми за текстами Джеремі Стронґа принесли письменнику любов мільйонів читачів у всьому світі, зокрема й в Україні, – йдеться в повідомлені видавництва на Facebook.

Критики відзначають універсальний гумор письменника, здатний розсмішити дорослих та дітей. Його герої не намагаються створити образ кращих версій себе, але завжди лишаються справжніми та щирими.

Зараз дивляться

Протягом життя Джеремі Стронґ зберігав по дитячі безпосередню зацікавленість світом. Його шлях до письменництва був доволі довгим. Він почав з того, що пік пиріжки з джемовою начинкою. Потім закінчив Йоркський університет та став вчителем у початковій школі. З 1991 року Джеремі Стронґ повністю присвятив себе письменництву, створюючи оповідання зокрема для дітей з дислексією.

Автор жив в Англії разом з дружиною Джиллі, двома котами та чотирма курми. За життя він відвідував Україну, зокрема приїжджав на Форум видавців у Львові.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-08 20:49:05