Україна і світ

Україна та Маврикій підписали угоду про безвіз – МЗС

У четвер, 8 серпня, Україна та Маврикій підписали угоду про безвіз. 

Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ. 

Безвіз між Україною та Маврикієм: що відомо 

Відповідну угоду підписали міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ, регіональної інтеграції та міжнародної торгівлі Маврикію Манішем Гобіном у маврикійській столиці Порт-Луї.

Зараз дивляться

Угода набуде чинності після завершення внутрішніх процедур в обох державах. 

Зазначається, що після завершення війни угода сприятиме збільшенню кількості українських туристів на Маврикії.

Глава МЗС України висловив вдячність Маврикію за послідовну підтримку України, зокрема голосування за важливі резолюції у Генасамблеї ООН і нещодавнє приєднання до підсумкового комюніке Саміту миру.

Маніш Гобін запевнив у готовності Маврикію допомагати Україні в залученні більшої кількості країн Африки до процесу відновлення справедливого та тривалого миру на основі Формули миру.

Сторони наголосили на обопільній важливості дотримання фундаментальних засад Статуту ООН, зокрема принципу суверенітету та територіальної цілісності держав.

Україна та Маврикій підписали угоду про безвіз. Фото: МЗС Республіки Маврикій

Міністри детально обговорили поглиблення звʼязків України з країнами Африки, розвиток відносин нашої держави з Африканським Союзом і перспективи тристоронньої торговельної та інвестиційної співпраці України, Маврикію та окремих африканських країн.

Також Дмитро Кулеба та Маніш Гобін окремо ретельно проговорили розвиток торгівлі та інвестицій між Україною та Маврикієм, який є однією з найуспішніших економік Африки з найвищим ВВП за паритетом купівельної спроможності, посідає перше місце серед африканських країн у Всесвітньому рейтингу глобальної конкуренції Світового банку та 13-те місце у світі за легкістю ведення бізнесу.

Зазначається, що це перший візит міністра закордонних справ України до Маврикію з часу встановлення двосторонніх відносин у 1992 році.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 00:01:06