Україна і світ

Бої в Курській області 8 серпня: головне за добу, карта і позиції сторін

Фото: Факти ICTV

Що відбувається у Курській області Росії та карта бойових дій – що відомоБіля Льгова Курської області Росії з’явилася черга автомобілів, які прямують дорогою на виїзд з міста.

Що відбувається у Курській області – воєнні дії

Російські воєнкори стверджують, що бойові зіткнення відбуваються за 15 км від Льгова, розташованого біля населеного пункту Кормські Бики на відстані за 35 км від кордону України.

Водночас Глава Льговського району Курської області Сергій Коростельов заявив, що на території муніципального утворення не ведеться бойових зіткнень. Він закликав не піддаватися паніці.

Зараз дивляться

Напередодні начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов відзвітував російському диктатору Володимиру Путіну, що нібито просування вглиб Курської області зупинено.

Західні видання повідомляють, що нібито українські сили просунулись на відстань до 10 км углиб Курської області Росії, розширили зону бойових дій до 430 кв. км, а також взяли під свій контроль газовимірювальну станцію Суджа.

Ситуація у Курській області РФ

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) звернули увагу, що геолокаційні кадри за 6 і 7 серпня свідчать про те, що бронетехніка просунулася до позицій уздовж маршруту 38К-030 близько 10 км від міжнародного кордону РФ.

Теплова карта за 7 серпня. Фото: NASA Worldview

Теплова карта за 8 серпня. Фото: NASA Worldview

За інформацією аналітиків, українським силам вдалося прорвати щонайменше дві російські оборонні лінії та опорний пункт.

Крім того, за даними російських воєнних кореспондентів, під контролем нібито українських сил перебувають дороги навколо Суджі, а в самому місті тривають стрілецькі бої. Вони повідомляють і про наступ біля селища Коренево, але його нібито вдалося зупинити.

У Генеральному штабі Збройних силах України офіційно ніяк не коментували подібні заяви.

Проте у Міноборони РФ стверджують, що просування противника в Курській області не допущено, а нібито українські сили втратили в Курській області до 400 людей та 32 одиниці броньованої техніки.

Дев’ятеро людей, які постраждали під час обстрілів Курської області, евакуювали до лікарень Москви. Серед них — пропагандист Євген Піддубний. Офіційно постраждали 34 цивільних, серед яких п’ятеро дітей.

Яка мета цих атак

Український військовий аналітик Олексій Гетьман прокоментував події в Курській області Росії.

На його думку, мета атаки на Курську область – не допустити повторення харківських подій у Сумській області.

Експерт вважає, що Сили оборони України спрацювали на випередження і вдарили по найслабшому місцю російських сил на цьому напрямку.

Позиція Пентагону

Операція України в Курській області не призводить до ескалації у війні з Росією, а також не порушує політику США про застосування наданого озброєння, заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

– Так, це узгоджується з нашою політикою. Ми підтримували Україну з самого початку щодо захисту від атак, які надходять з-за лінії кордону, необхідності відповідати на вогонь. Вони вживають заходів, щоб захиститися від атак, які надходять з регіону. Це в межах політики США, де вони можуть проводити операції, – вважає заступниця речника Пентагону.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 898-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 00:36:09