Україна і світ

Ми зносимо папери для того, щоб ЗСУ могли зносити ворога: Катерина Черногоренко про деталі функціонування застосунку Армія+

Електронний застосунок Армія+ був створений і запроваджений, щоб зменшити паперовий документообіг у війську, спростити бюрократичні процедури.

На цьому під час презентації роботи нової платформи для воїнів ЗСУ наголосила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, Армія+ – це перший крок до реальної трансформації в армії «і перший найважливіший крок до цієї революції – це електронний рапорт».

«Електронний рапорт – це коли військовий у кілька кліків надсилає документ своєму командиру і отримує у відповідь “галочку” – успішну або відмову. Але якщо відмова, він отримує статус “чому”. Електронні рапорти – це про повагу до часу військових, які борються з ворогами. Зараз вони борються з паперами”, – пояснила чиновниця.

Також заступниця Міністра зазначила, що за статусом рапортів можна стежити онлайн, і їх можна написати в будь-який момент.

«Ми зносимо папери для того, щоб ви (ЗСУ – ред) могли зносити ворога», – наголосила Черногоренко.

Як поінформувала заступниця Міністра, у мобільному застосунку для українських військовослужбовців уже розміщені відповідні шаблони профільних документів.

«Як сьогодні сказав Міністр Рустем Умєров, Міністерство оборони повністю зробило свою домашню роботу разом з Урядом. І ми маємо зараз абсолютно рівноцінний за своєю юридичною силою електронний рапорт. Повністю рівноцінний паперовому. Ми вже запустили в Армії+ 11 найпопулярніших цифрових рапортів. Усі вони створюються через конструктор із підказками», – сказала заступниця Міністра оборони.

Вона вважає, що процес є легким та інтуїтивно зрозумілим, і на рапорт військовий витратить близько 10 хвилин.

У Міноборони пояснили, що рапорти подаватимуться за допомогою ID – унікального номера, який ідентифікує кожного військового. За словами Черногоренко, з його допомогою можна буде отримувати й інші послуги, які з’являтимуться в Армія+.

За даними, які оприлюднила посадовиця,  50-80% часу командири до цього витрачали на паперову роботу, а щороку в армії виписували близько 20 мільйонів папірців і витрачали на це 1 мільярд гривень.

Як повідомила заступниця Міністра оборони, фахівці відомства вже активно працюють над двома новими функціями в презентованому мобільному застосунку: це військове посвідчення, а також навчання і онлайн-курси. Крім цього, проведення опитування – зворотний зв’язок, який враховуватиме вищий командний склад. Це вже доступно зараз.

«Звісно, на цьому ми не зупинимося. І вже активно працюємо над двома новими функціями в Армія+. Перше – це військове посвідчення. Ваше електронне військове посвідчення, яке завжди буде під рукою. Друге – навчання та курси онлайн. До речі, в застосунку вже є опитування про наші онлайн-курси. Тож голосуйте, яке саме навчання хочете бачити першим», – сказала Черногоренко

Використовувати Армію+ зможуть лише військовослужбовці Збройних Сил та Державної спеціальної служби транспорту. Для цивільних доступу до функціоналу не буде.

Підрозділи Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби будуть під’єднані до нового додатка на запит від відомств.

Розробники на брифінгу і після презентації окремо наголосили на безпеці Армії+. Програма не зберігає персональні дані воїнів, а просто «підтягує» їх з інших електронних  резервів. Тому витоку важливої інформацїі «не буде допущено».

У разі потреби адміністратор системи зможе заблокувати конкретний акаунт, якщо гаджет буде втрачений чи він потрапить до рук ворога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Міністр оборони Рустем Умєров сказав про запуск Армії+: наша мета – створити екосистему, яка робить життя військового простим і зрозумілим.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-08 19:22:05