Львівський портал

Як у Львові відзначать День Конституції

У п’ятницю, 28 червня, з нагоди 28-ї річниці прийняття Конституції України у Львові пройде «Автопробіг Єдності» та урочисте підняття Державного Прапору України. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У святковому автопробігу візьмуть участь 28 автомобілів екстрених служб, волонтерських та ветеранських організацій, військових формувань тощо.

«Автоколона, що символізує єдність та братерство задля єдиної мети – перемоги над ворогом, привітає жителів та гостей міста з Днем Конституції», – йдеться у повідомленні.

Автопробіг стартує об 09:18 год, в той час, коли 28 років тому була прийнята Конституція України. Він проїде символічним маршрутом від вулиці Пилипа Орлика, проспектами В’ячеслава Чорновола та Свободи.

Після прибуття автоколони на вулицю Винниченка, у сквері «На Валах» відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України за участі керівництва області та міста, а також гостей та жителів Львова.

«Цим автопробігом ми вирішили привітати з Днем Конституції України. 28 машин у колоні символізують 28 років з часу прийняття Основного Закону. Зрештою, сам маршрут теж є символічним. Від вул. Пилипа Орлика, якого вважають автором першої у світі Конституції і до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, який був одним з співтворців сучасної Конституції України. В часі війни маємо пам’ятати, що положення Конституції сьогодні наші військові захищають у важких та кровопролитних боях», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Захід відбудеться за участі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-24 11:56:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин