Україна і світ

Два десятки гвинтівок допущено до експлуатації у ЗСУ

Про це повідомляє Міністерство оборони України. Там зазначають, що третина з них – українського виробництва.

Серед зразків іноземного виробництва, які перебувають на озброєнні Сил оборони України, продукція відомих зброярських компаній з Канади, США, Австрії, Чехії, Німеччини та інших країн світу:

  • Cadex Defence
  • Barrett
  • Steyr-Mannlicher AG
  • Česká Zbrojovka
  • Heckler & Koch

У відомстві додають, гвинтівки різних калібрів призначені як для знищення живої сили противника, так і для нейтралізації або критичного пошкодження звичайної та легкоброньованої військової техніки ворога.

Антиматеріальні великокаліберні гвинтівки українського виробництва здатні пробивати своїми кулями броню бронеавтомобіля, кажуть у МО і додають, що ефективна дальність пострілу окремих зразків сягає дистанції до 2000 метрів.

Фото з офіційної сторінки Генерального штабу ЗСУ у Facebook

Також в повідомленні оборонного відомства вказується, що серед боєприпасів для стрілецької зброї, кодифікованих, допущених до експлуатації з березня 2022 року, є патрони вітчизняного виробництва для вказаних гвинтівок. 

Вони відповідають діючим стандартам НАТО і не поступаються за своїми характеристиками кращим світовим зразкам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно АрміяInform уже повідомляла, що зпочатку широкомасштабного вторгнення рф Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у підрозділах Сил оборони України майже 40 зразків бронетехніки іноземного та вітчизняного виробництва.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-28 13:09:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин