Україна і світ

що Зеленський відповів на “мирний план” Трампа

Фото: Факти ICTV

Президент Володимир Зеленський відповів на ідею Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні за 24 години, просто сівши за стіл перемовин з російським диктатором Володимиром Путіним.

Завершити війну за добу: що Зеленський відповів на “мирний план” Трампа

– Я не знаю, як закінчити війну за добу. Але я і не Трамп. Якщо у нього є така модель, то хто буде проти. Краще навіть за годину, – наголосив глава держави в інтерв’ю виданню The Philadelphia.

За його словами, якщо ідея Трампа полягає у тому, щоб віддати наші території, то вона не нова, і це питання не вирішить.

Зараз дивляться

– Якщо здається, що Путіна просто зупинити, так не вийде. Ставити на місце? Так! Якщо це ідея віддати наші території – погана ідея. Це не призведе до миру в Україні і між Україною та Росією, – підкреслив Зеленський.

Водночас він зауважив, що натомість Захід має забезпечити безпеку України – це передусім членство в НАТО.

За його словами, це запорука безпеки не лише для України, а й для Росії.

– Ми розуміємо, що Білий дім не готовий надати нам запрошення. Якщо США бояться дратувати Путіна, і це причина, чому нас не запрошують, то ми просимо наших стратегічних партнерів дати нам те, що захистило б нас: Patriot, значну кількість F-16 і можливість використовувати зброю всередині РФ, – наголосив президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-30 18:13:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин