Україна і світ

Формула 1 – Гран-прі Австрії – огляд гонки від 30.06.2024, перемога Рассела

Пілот Mercedes Джордж Рассел виграв Гран-прі Австрії після зіткнення пілота Red Bull Макса Ферстаппена та Ландо Норріса з McLaren під час їхньої боротьби за лідерство.

Ферстаппен, який стартував із поул-позиції змушений був задовольнитися лише п’ятим місцем з урахуванням десятисекундного штрафу зі зіткнення з Норрісом. Тоді як сам Ландо – зійшов із траси.

Рассел – переможець Гран-прі Австрії

Перемога Рассела стала першою для Mercedes з Гран-прі Бразилії 2022 року. На останніх колах він опинився під тиском Оскара Піастрі з McLaren, але зумів зберегти свою перевагу.

Зараз дивляться

Третю сходинку посів пілот Ferrari Карлос Сайнс, випередивши Льюїса Гемілтона з Mercedes – у середині гонки семиразовий чемпіон Формули-1 отримав п’ятисекундний штраф за перетин білої лінії на в’їзді в піт-лейн.

Протистояння між Ферстаппеном та Норрісом на трасі було справді вражаючим. Обоє боролися до останнього, не бажаючи поступатися першим місцем. У якийсь момент Ландо отримав спершу попередження, а потім штраф у 5 секунд за виїзд за межі траси.

Боротьба Норріса та Ферстаппена була настільки запеклою та агресивною, що її завершення стало зіткнення на третьому повороті 64-го кола. У підсумку в обох болідів були проколоті шини, що поклало край їхнім шансам на перемогу та вивело в лідери Рассела.

Ще один пілот Ferrari Шарль Леклер пошкодив переднє крило під час зіткнення з Піастрі на першому колі і змушений був заїхати на піт-стоп. Це відкинуло його до трійки аутсайдері перегонів, але монегаск зумів піднятися на 11 позицію.

Найшвидше коло на автодромі у Шпільбергу продемонстрував пілот Aston Martin Фернандо Алонсо, але очки іспанцю за нього не дали, оскільки він фінішував за межами першої десятки.

Результати Гран-прі Австрії

Фото: Formula 1

В особистому заліку продовжує лідирувати Ферстаппен, у якого зараз 237 очок. Ландо Норріс іде другим із 156 очками, а Шарль Леклер – третій (150).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull із 355 очками, випереджаючи Ferrari (291) і McLaren (268).

На попередньому етапі Гран-прі Іспанії перемогу здобув Макс Ферстаппен. Другим фінішував Норріс, а третім став Гемілтон.

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Сільверстоуні, де 5-7 липня очікується Гран-прі Великої Британії. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Mercedes, Формула-1

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-30 18:26:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин