Україна і світ

Зеленський прокоментував пропозицію НАТО щодо зміни формату Рамштайну

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто зараз не чекає ніякої альтернативи або заміни формату з надання військової допомоги Україні Рамштайн.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з президентом Словенії Пірц Мусар у Києві у п’ятницю, 28 червня.

Зеленський про формат Рамштайн

— Ніхто не чекає жодної альтернативи. Це буде додатковий інструмент. Тобто, Рамштайн буде працювати, це для нас важливо, в принципі, як і для більшості країн, і там не лише країни НАТО. Ми не можемо знаходити альтернативу. А інструмент, який сьогодні пропонують країни НАТО і генсек, мені здається, сьогодні поки рано про це говорити, – сказав він.

За словами глави держави, такий варіант можна розглядати, як додатковий інструмент через один дуже важливий механізм – врахування того, щоб кошти на підтримку обороноздатності України доходили до країни.

Зараз дивляться

У квітні видання Politico повідомляло, що країни Заходу розглядають можливість передачі контролю над Контактною групою з питань оборони України до НАТО. Це станеться, якщо на майбутніх президентських виборах у США переможе Дональд Трамп.

Зазначалося, що остаточне рішення про це буде ухвалено у липні під час саміту лідерів НАТО у Вашингтоні.

Подібна зміна дозволила б державам-членам блоку мати більше впливу, якщо Трамп стане президентом та виступатиме проти постачання зброї Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 13:52:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин