Україна і світ

Хто стріляв у Трампа: ЗМІ оприлюднили першу інформацію про підозрюваного

Чоловік, який стріляв в експрезидента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс. Підозрюваний родом із Бетел-Парку, штат Пенсільванія. 

Про це повідомляють The New-York Post та CNN з посиланням на джерела. Офіційного підтвердження щодо ідентифікації особи, яка стріляла у Трампа, наразі немає. 

Хто вчинив замах на Трампа: що відомо

За даними джерел The New-York Post, під час промови Трампа, підозрюваний перебував на даху виробничого заводу в понад 119 метрах від сцени. 

Зараз дивляться

ФБР назвало стрілянину спробою вбивства Дональда Трампа. 

– Цього вечора у нас було те, що ми називаємо замахом на нашого колишнього президента Дональда Трампа. Це все ще активне місце злочину, – сказав Кевін Роджек, спеціальний агент, відповідальний за польовий офіс ФБР у Піттсбурзі. 

Він сказав, що влада працює над спробою встановити особу, яка це зробила, і будь-які мотиви, чому це було зроблено. Він попросив громадськість надати будь-яку інформацію, яка може допомогти у розслідуванні злочину. 

Кевін Роджек також заявив на пресконференції, що агентство працює над ідентифікацією стрілка за допомогою біометричних підтверджень, оскільки підозрюваний не мав при собі документів. 

– Ми зараз переглядаємо фотографії, намагаємося перевірити його ДНК і отримати біометричне підтвердження, – сказав спеціальний агент Кевін Роджек. 

З якої зброї стріляли у Дональда Трампа

У відповідь на запитання про те, чи відомо владі, яка зброя була використана і скільки було зроблено пострілів, Роджек відповів, що влада не володіє такою інформацією.  

Підполковник Джордж Бівенс з поліції штату Пенсільванія додав, що чиновники мали уявлення про те, що це за зброя, але це все ще є частиною розслідування. 

Влада також з’ясовує, як сталася стрілянина, включаючи повідомлення очевидців про те, що вони бачили, як зловмисник підіймався на дах. 

Джерело: New York Post, CNN

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-14 09:00:05