Україна і світ

Гарбуз як ананас на зиму: рецепт та інгредієнти

Багато хто зараз шукає рецепт заготівлі гарбуз як ананас на зиму. Від цього несподівано смачного десерту в захопленні усі, хто пробував!

Отже, це не просто заготівля, а справжня знахідка, яка здивує ваших гостей та порадує всю сім’ю.

Як приготувати гарбуз як ананас на зиму – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Смак такого консервованого гарбуза дійсно нагадує ананаси, і він стане чудовим доповненням до випічки, фруктових салатів, подавати до сирної тарілки як оригінальний делікатес або просто як самостійний десерт.

Гарбуз як ананас на зиму: рецепт

Іноді господині додають трохи кориці чи ванільного цукру, що додає заготівлі ще більшого аромату і смаку.

Інгредієнти:

  • гарбуз почищений – 3 кг
  • апельсини – 3 шт.
  • лимон (великий) – 1 шт.
  • цукор – 700 г
  • лимонна кислота – 10 г

Краще вибрати соковитий та солодкий гарбуз – від цього залежить смак нашої заготівлі. 10 г лимонної кислоти це приблизно 2 ч. л. без гірки

Як приготувати гарбуз як ананас на зиму покроково:

  1. Спочатку апельсини та лимон гарно миємо теплою водою. Лимон нарізаємо невеликими кубиками, попередньо вийнявши усі кісточки.
  2. Тепер переходимо до апельсинів: 2 з них очищуємо від шкірки і нарізаємо кубиками, а третій залишаємо зі шкіркою і теж нарізаємо. Кісточки обов’язково видаляємо.
  3. Почищений гарбуз нарізаємо кубиками середнього розміру та викладаємо у велику миску.
  4. До гарбуза додаємо підготовлені цитрусові, цукор і лимонну кислоту. Перемішуємо та залишаємо настоюватися на 4 години. За цей час гарбуз і фрукти виділять сік, що стане основою для сиропу.
  5. Після настоювання розкладаємо гарбуз з цитрусами у стерилізовані банки. Вливаємо утворений сироп у банки в рівній кількості.
  6. Накриваємо банки стрелилізованими кришками і поміщаємо їх стерилізуватися на 40 хвилин.
  7. Після стерилізації банки з маринованим гарбузом як ананаси відразу закатуємо.

Ця заготовка найкраще зберігається у темному прохолодному місці. Гарбуз як ананас на зиму зберігається до двох років, не втрачаючи своїх смакових якостей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 13:25:08