Україна і світ

Британія запровадила санкції проти Ірану через поставки балістичних ракет до РФ

Фото: Unsplash

Велика Британія запровадила санкції проти Ірану через поставки до Росії балістичних ракет, якими держава-терорист може атакувати Україну.

Про це 10 вересня йдеться у повідомленні британського МЗС.

Санкції Британії проти Ірану

Зазначається, що санкції були скоординовані з іншими країнами Заходу.

Зараз дивляться

По-перше, Британія скасувала двосторонні угоди про повітряне сполучення з Іраном. Це має на меті обмежити можливості іранської авіакомпанії Iran Air.

Крім того, разом із Сполученими Штатами Велика Британія ввела санкції проти низки ключових осіб та організацій за їхню роль у сприянні військовій агресії РФ. Йдеться, зокрема, й про тих, хто допомагає із логістикою поставок балістичних ракет і безпілотників.

До переліку цих людей увійшли:

  • Сейєд Хамзех Галандарі, генеральний директор з міжнародних зв’язків Міністерства оборони і матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану;
  • Алі Джафарабаді, голова космічного командування Повітряно-космічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР);
  • заступник командувача КВІР Маджид Мусаві.

Паралельно із цим Лондон заморозив активи кількох компаній, які причетні до програми балістичних ракет Ірану. Йдеться, зокрема, про організації промислової зони вільної торгівлі Анзалі.

Також Велика Британія наклала санкції на п’ять російських суден, причетних до ірансько-російських перевезень військових вантажів. Під обмеження потрапив 924-й Державний центр безпілотної авіації РФ, Повітряно-космічні сили Росії та командування військово-транспортної авіації.

У майбутньому уряд Британії планує схвалити закон, який посилить торговельні санкції проти Ірану, що буде спрямовано на товари, які використовуються у виробництві балістичних ракет, дронів та інших видів зброї.

Поставка іранських балістичних ракет Росії

Вперше передачу іранських балістичних ракет Росії стало відомо 7 вересня від The Wall Street Journal. Газета не деталізувала інформацію про кількість ракет.

Водночас агентство Reuters повідомляло, що Іран може передати РФ кілька сотень балістичних ракет малої дальності Fath 360.

Пізніше законодавець з Ірану підтвердив інформацію зі ЗМІ про поставки Тегераном балістичних ракет до Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, дані про постачання ракет підтвердили в Європейському Союзі, де заявили, що запровадять нові обмежувальні заходи проти Ірану.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 21:56:38