Україна і світ

Як подорожувати з песиком: поради від Фіми Константиновського


Український ведучий Фіма Константиновський розповів про проблеми, які можуть виникнути під час подорожі з домашнім улюбленцем.

Фіма Константиновський про подорож із песиком

Цього літа ведучий гри Поле на Новому каналі разом із коханою Лізою та песиком Шивою їздив відпочивати в Карпати. Константиновський каже, якщо ви подорожуєте потягом, як це робив він, то краще викупити все купе. І окрім квитків на себе, треба придбати й на тваринку.

Фіма зізнався, що їх з Лізою не пускали до вагона, поки вони не купили окремий квиток Шиві. Пара це зробила онлайн просто на пероні.

– Довелося купувати квиток Шиві онлайн просто на пероні. Ще й повний в купе. Згодом ми дізналися: навіть якщо у вас немає спеціального застосунку, можна придбати в касах Укрзалізниці. Для цього потрібно показати касиру свій квиток на потрібний потяг та заплатити 25 гривень, – поділився ведучий.

Фіма Константиновський

Фото: Фіма Константиновський

Окрім ветеринарного паспорта, потрібно взяти улюблені речі хвостатого, аби поїздка не стала для нього стресом.

– Ми підготували все необхідне для Шиви – смаколики, корм, іграшки. Вперше вона їздила потягом рік тому й дуже нервувала, бо було гучно та постійно в русі. Розумію, що для собаки це великий стрес. Тому за день до, під час і після нашої поїздки Ліза давала Шиві спеціальні ліки для заспокоєння. Варто дізнатися у ветеринара, чи потрібні такі пігулки вашому улюбленцю, – сказав Константиновський.

До сну теж краще підготуватися, наголошує Фіма. Він разом з песиком намагався влягтися на одній поличці, хоч, зізнається, було не дуже зручно.

– Я не виспався, Шива тим більше. Та інші варіанти не розглядали, бо на підлозі вона не лежала б. Їй важливо бути поруч із кимось. І в потязі вона обирала постійно саме мене, – поділився ведучий.

Фіма Константиновський

Фото: Фіма Константиновський

Також Фіма радить: під час вибору готелю переконайтеся, що господарі дозволяють відпочивати з тваринками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Взагалі досі не можу зрозуміти, чому дехто не дозволяє заїжджати з песиками чи котиками. Під час великої війни стало значно більше сімей, які приїжджають на відпочинок разом з тваринами. А заборона відлякує багатьох потенційних клієнтів. З погляду бізнесу, думаю, хвостаті завдають набагато менше шкоди, аніж люди. До того ж, кожен мешканець все одно відшкодує зламане чи зіпсоване тваринами, – додав Константиновський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 13:43:11