Україна і світ

Приніс Україні рекордні збори: Тімоті Снайдер подарував Зеленському свою нову книгу

Фото: Офіс президента

Американський історик та амбасадор української платформи UNITED24 Тімоті Снайдер зібрав кошти на підтримку Сил оборони $3,8 млн.

Сьогодні у Києві професор історії Снайдер, який викладає в Єльському університеті, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, якому представив нову книгу Про свободу.

Зустріч Зеленського та Снайдера

Як зазначають в Офісі президента, під час зустрічі Зеленський відзначив зусилля амбасадора у зборі коштів для програм Безпечна земля та Безпечне небо.

Зараз дивляться

– Завдяки Тімоті Снайдеру вдалося акумулювати $3,8 млн. Найактивніші збори за його підтримки – на дрони та систему протидії ворожим БпЛА Ловець шахедів, – йдеться у повідомленні.

Глава держави подякував Снайдеру та заявив, що він є рекордсменом у залученні коштів на підтримку Сил оборони.

– Завдяки вам це рекордні збори, і це дуже важливо. Це дуже допомагає. Ви в різних напрямах допомагали. Ви знаєте, що не всі амбасадори бралися за мілітарний напрям, і я вам дуже вдячний, що ви не боялися цього, – сказав Володимир Зеленський.

Своєю чергою Тімоті Снайдер зазначив, що прагне зробити внесок у справедливу боротьбу українців.

– Це маленька річ. Це для мене як для людини дуже важливо: я можу думати, що я щось для України роблю. Немає взагалі в житті таких можливостей, де те, що справедливе, є настільки ясним, як зараз, – сказав він.

Примітно, що на відео зустрічі Снайдера із Зеленським, американський професор вільно спілкується українською мовою.

Про свободу: нова книга Тімоті Снайдера

Під час зустрічі історик подарував Володимиру Зеленському перший примірник своєї книги Про свободу з автографом. Основою видання є розмови з президентом України.

Як повідомляють в Офісі президента, презентація книги відбудеться за тиждень.

Фото: Офіс президента

У книзі історик досліджує питання свободи: що це таке, як її неправильно розуміють і чому це є єдиним шансом на виживання. У своїй праці Снайдер, спираючись на філософів і політичних дисидентів, веде розмови з сучасними мислителями та викладає власний досвід переосмислення питань свободи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У розмові з президентом Зеленським, Тімоті Снайдер зізнався, що свого часу вважав, що вже дописав книгу. Втім, побувавши в Україні декілька разів, він зрозумів, що цю працю є як покращити, а тому переписав і покращив книгу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 23:11:44