Україна і світ

Системні зміни дадуть результат: Бідний назвав три головні проблеми українського спорту

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний сказав, що аналіз виступів наших атлетів на Олімпійських іграх та у кваліфікації дозволяє виявити низку проблем, та спланувати роботу з їхнього вирішення.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню РБК-Україна, зазначивши, що подальшому прогресу української спортивної сфери заважають три великі групи труднощів.

Проблеми українського спорту

Очільник Мінмолодьспорту сказав, що до найбільших проблем нашого спорту належать відсутність якісного кадрового резерву в низці видів, недостатня наукова-методична складова підготовки збірних і відсутність оперативного доступу до правдивої інформації.

Зараз дивляться

— По-перше, ми бачимо проблему відсутності якісного резерву в багатьох видах спорту, деякі види спорту просто вимирають, в інших конкуренція до складу національної збірної настільки невелика, що навіть про якісну змагальну діяльність всередині країни мови, як правило, не йдеться, – розповів Бідний.

Друга велика проблема міністр назвав недостатній рівень науково-методичної складової підготовки наших збірних команд, що має забезпечуватися висококваліфікованими кадрами, які постійно підвищують свій фаховий рівень відповідно до сучасних вимог спорту вищих досягнень.

Бідний прагне сформувати замкнений цикл, де профільні навчальні заклади, науково-дослідницькі центри та бази олімпійської підготовки працюватимуть спільно.

За словами міністра, третя проблема – це оперативний доступ до достовірної інформації. Аби подолати цю проблему, на думку Бідного, потрібна наскрізна цифровізація галузі, що забезпечить релевантні дані, якісну статистику для ухвалення ефективних управлінських рішень та можливості їх швидкого коригування.

Він додав, що це системні зміни, які дадуть результат переважно в довготривалій перспективі. Але якщо не зволікати, Бідний переконаний, що перші результати можна буде побачити вже на Олімпіаді-2028 у Лос-Анджелесі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Мінмолодьспорту

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 20:48:54