Україна і світ

Допомагали зброєю Росії: США оголосили санкції проти компаній та чиновників Ірану

Фото: Depositphotos

США запровадили санкції проти Ірану за військову підтримку Росії, зокрема, балістичними ракетами.

Про це повідомив Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

Санкції США проти Ірану за підтримку РФ

Санкції зачепили іранську авіакомпанію Iran Air, організацій організації з Ірану та РФ, які були допомагали зв’язкам між державами, а також високопоставлених чиновників з Росії та Ісламської Республіки.

Зараз дивляться

– Сьогодні, у відповідь на поточну військову підтримку з боку Ірану, включно з недавньою поставкою балістичних ракет в Росію для її агресивної війни проти України, OFAC вводить санкції проти десяти фізичних осіб та шести організацій, розташованих в Ірані й Росії, – йдеться у повідомленні

У переліку обмежень йдеться і про чотири судна, які допомагали Ірану доставити озброєння до Росії. Влада США внесла ці кораблі до списку заблокованої власності.

Під санкції потрапили і високопосадовці, які причетні до поставок озброєнь:

  • Рухолла Катебі, який у Москві виконував функції зв’язку між Міноборони Ірану та урядом РФ щодо поставок балістичних ракет Fath-360 до РФ;
  • Ебрагіма Бахрамі, представника іранської організації Shahid Kharrazi Industries, яка займалась в Ірані зв’язком з урядом РФ. Бахрамі відповідав за навчання російського військового персоналу в Ірані;
  • командувач Космічного командування іранських ВПС Алі Джафарабаді, який керував запусками ракет всупереч міжнародним заборонам упродовж останніх років.

Крім того, США запровадили обмеження проти чотирьох суден російського ТрансМорФлоту та іранських транспортних і інжинірингових компаній Azadegan та Amad Behineh Saz Engineering Company.

Санкції також стосуються іранського конструкторського бюро Farzanegan Propulsion Systems (Farzanegan) та його очільників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше Велика Британія також оголосила санкції проти Ірану за підтримку Росії балістичним озброєнням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 01:23:49