Україна і світ

Забруднення Десни не несе загрози для Київщини – Гринчук

Ситуація з викидом отруйних речовин у річку Сейм, що впадає в Десну, повністю контролюється українською стороною.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук.

Забруднення Десни – чи є загроза для Київщини

За її словами, початковий прогноз про те, що отруйні відходи в Десні досягнуть Київщини 10-11 вересня змінився: течія орієнтовно принесе їх не раніше 15 числа.

Зараз дивляться

— Тобто ми бачимо, що рух річки сповільнився, і концентрація – не суцільною плямою, а розпорошена точково – природно рухається по руслу річки.

Учора я провела розширену координаційну нараду з представниками МОЗ, Мінінфраструктури, ДСНС, Водагентства, Держрибагентства, усіх причетних наукових установ і, звичайно, Київводоканалу, який і має вживати заходів для підготовки річкової води до водозабірних станцій, – розповіла Гринчук.

За словами міністра, прогнози експертів вказують, що Київводоканал із подібним типом забруднення впорається самотужки без залучення зовнішніх ресурсів.

Однак для випадку, якщо екологічна ситуація в Десні раптово та різко погіршиться, вже розробляються додаткові технологічні механізми, що не дозволять небезпечним речовинам потрапити до трубопроводів столиці та області.

Також Гринчук додала, що в районі Чернігівщини ситуація помітно покращала, місцями ще виявляють мертву рибу, але її оперативно й утилізують.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook Світлани Гринчук

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 00:01:31