Україна і світ

Вбивства цивільних та втрати ЗСУ: РФ запустила нові фейки про події в Курській області

Російські пропагандисти поширюють нову хвилю дезінформації про операцію Збройних сил України в Курській області.
 
Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.   

Росія запустила нову хвилю фейків про події в Курській області

Отже, однією з фейкових історій, які поширюють росіяни, є вигадка про нібито вбивство чоловіка з інвалідністю. Проте у своїх фейкових новинах пропагандисти не надають ніяких доказів, які б підтверджували, що ця людина дійсно існує.  

Також росіяни поширюють новини про нібито масові вбивства цивільних осіб. Відтак російські медіа тиражують видуману розповідь про “багатодітного батька”, який евакуював свою сім’ю із Суджі, та нібито бачив як українські військові вбивають цивільних громадян РФ.

Зараз дивляться

Для того, щоб цей наратив добре просувався, прокремлівські пропагандисти публікують фейкові відеоролики обстрілів житлових будинків.

Водночас один із кремлівських пропагандистів, який має мільйонну аудиторію, заявив, що в Курській області в цивільних автомобілях нібито ховаються диверсанти.

РФ поширює фейки про нібито великі втрати ЗСУ

Крім того, росіяни намагаються поширити неправдиву інформацію про нібито величезні втрати Збройних сил України. Для цього пропагандисти масово публікують відео нібито знищення техніки українських військових та називають вигадані цифри втрат українців, які не відповідають дійсності. 

Росіяни також заперечують факти та намагаються створити ілюзію контролю над ситуацією. Натомість усі заяви української сторони пропагандисти заперечують. 

Водночас масово публікуються заяви про те, як у Курську область нібито прибули резерви російської армії і зупинили просування ЗСУ.

Також росіяни використовують метод погроз. Росія намагається психологічно тиснути на українців й залякувати “катастрофічними наслідками” за операцію у Курській області. Однак у ЦПД наголосили, що ці заяви – не більше ніж блеф.  

У Центрі протидії дезінформації зазначили, що поширення подібних наративів є частиною стратегії Кремля щодо інформаційної відповіді на операцію ЗСУ в Курській області.

Джерело: Центр протидії дезінформації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 13:05:09