Україна і світ

Дар’я Петрожицька назвала 5 улюблених місць в Україні

Акторка Дар’я Петрожицька назвала свої улюблені місця в Україні. Так, зірка серіалу Будиночок на щастя радить відвідати резиденцію засновника Києва, загадковий тунель, де здійснюються мрії, а також місто, де живуть незламні українці.

Список 5 найулюбленіших локацій Дар’ї Петрожицької – далі у матеріалі.

Тунель Кохання, Рівненська область

– Особливе місце, яке має відвідати кожен. Взагалі, мені здається, що це справжнє диво України. Там треба побувати, і не раз. Бажано побачити тунель у кожну пору року, бо він постійно змінюється: жовте листя, сніг, потім усе зелене. Я була на зйомках і просто кайфувала, бо там справді панує атмосфера кохання, – сказала Дар’я під час знімань шоу єПитання.

Зараз дивляться

Опис: Тунель Кохання розташований біля селища Клевань, що на Рівненщині. Цей унікальний та популярний туристичний об’єкт виник випадково.

Це залізнична колія, яку раніше активно використовували для перевезення вантажів. З часом дерева, що росли вздовж рейок, почали переплітатися, утворюючи коридор. Існує легенда про те, що бажання, загадані в Тунелі Кохання, обов’язково збуваються.

Балаклава, Крим

– Звісно, це Балаклава в нашому українському Севастополі. Після перемоги – обов’язкове місце для відвідування! – наголосила Петрожицька.

Опис: Балаклава – це неймовірно гарний куточок Криму, розташований на березі мальовничої бухти Чорного моря. Її унікальність полягає в тому, що завдяки вигнутій формі входу з відкритого моря в ній практично не буває штормів.

Понад 60 років тому Балаклава була окремим містом, але тепер офіційно входить до складу Балаклавського району Севастополя.

Фото: Unsplash

Замкова гора, Київ

– Замкова гора – це хайлайт. Тут навіть без коментарів. Просто знайте: побувати треба обов’язково, – радить акторка.

Опис: Замкова гора – це історична місцевість Києва. Раніше на цьому місці розташовувався Київський замок. За даними археологічних досліджень, гора була заселена ще наприкінці ІІІ тисячоліття до н. е.

Деякі вчені вважають, що саме на Замковій горі була резиденція Кия до того, як він збудував на Старокиївській горі укріплення, що започаткувало Київ.

Парк Феофанія

– Ще у Києві обов’язково варто відвідати парк Феофанія. Там дуже гарно в будь-яку пору року, – зазначила Дар’я.

Опис: Садово-парковий комплекс Феофанія – один з найкрасивіших парків столиці, що розташований у Голосіївському районі. Парк ідеально підходить для прогулянок та фотосесій, у глибині комплексу є красиве озеро.

Площа Свободи, Харків

Раджу відвідати харківську площу Свободи. Особливо під час війни там, як ніколи раніше, відчувається ця сила, міць, незламність народу. Там ти відчуваєш, що харків’яни – неймовірні, як і всі українці, але вони для мене справді незламні, – поділилася Петрожицька.

Опис: Площа Свободи, Харків – найбільша площа в Україні, шоста в Європі та дванадцята в світі. Тут можна відчути незламну енергетику міста. Цікавий факт: у 2008 році на площі зібралось 350 тис. людей, аби подивитися концерт британського гурту Queen.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 12:58:06