Україна і світ

У бойові дії одразу після школи: у РФ строковиків після присяги відправляють у Курську область

Батьки російських строковиків кажуть, що їх дітей готують до перекидання у Курську область відразу після присяги.

Про це пише російське опозиційне медіа Агентство, яке поспілкувалось з матерями строковиків.

У РФ строковиків відправляють на Курщину

За інформацією видання, строковиків 80-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ, які склали присягу 3 серпня, готують до перекидання з Мурманської до Курської області, де з 6-го серпня триває операція Збройних сил України. Родичі строковиків почали поширювати в соцмережах заклики з вимогою не відправляти їхніх дітей на кордон.

Зараз дивляться

Так, пише Агентство, батьки публікують у себе в акаунтах пости з вимогою не відправляти їхніх дітей у Курську область. У них повідомляється, що строковики потрапили на службу тільки 6-7 липня, 3 серпня вони склали присягу – тоді їм і повідомили про відправку.

– Зараз у військовій частині йде підготовка строковиків до поїздки у відрядження в Курську область. Створено курські батальйони. Цю інформацію нам підтвердило командування на присязі 3 серпня. У Курській області тривають бойові дії і є загроза життю наших синів. Командування не дотримується заяви Володимира Путіна від 13 червня 2023 року – не направляти солдатів, які проходять строкову службу в зону проведення бойових дій, – написано в одному з повідомлень.

Видання зв’язалося з двома матерями строковиків, які підтвердили актуальність цієї інформації. Одна з них розповіла Агентству, що була 3 серпня на присязі в сина, коли й стало відомо про їхнє відправлення в Курську область. Судячи з її сторінки в соцмережах, її син опинився в армії відразу після школи.

Інша матір розповіла Агентству, що родичі строковиків уже об’єдналися в один чат, щоб запобігти їхньому відправленню в Курську область – у ньому перебуває кілька десятків людей і він постійно збільшується.

Крім того, батьки російських строковиків також створили петицію на адресу президента РФ Володимира Путіна і написали заяву до російської військової прокуратури.

Як вказує видання, до відправлення в Курську область готують строковиків із різних регіонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 13:18:05