Україна і світ

Вихід США із НАТО загрожуватиме втратою Польщі та країн Балтії – Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо США вийдуть із НАТО, то світ втратить багато країн, які розраховують на підтримку Сполучених Штатів та Північноатлантичного блоку.

Про це очільник держави сказав у своєму виступі в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні.

Наслідки виходу США з НАТО

У Зеленського запитали, чим загрожуватиме світу можливий вихід США з НАТО, про що раніше неодноразово заявляв кандидат у президенти Дональд Трамп. У відповідь президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що Сполучені Штати ніколи не вийдуть з НАТО, то тоді світ втратить дуже багато країн.

Зараз дивляться

– Я не знаю, хто буде президентом США. Я сподіваюся, що Сполучені Штати ніколи не вийдуть з НАТО, інакше світ втратить дуже багато країн. Ми втратимо невеликі держави, які розраховують на Америку та НАТО, на американське лідерство. Ми втратимо Балтійські країни, Польщу та інші країни, які дуже чутливо ставляться до цієї теми. Я сподіваюся, що США ніколи серйозно не будуть думати про вихід із НАТО, – наголосив президент України.

Підтримка США України

Якщо громадяни США на виборах проголосують за Дональда Трампа, то Зеленський сподівається, що політика нового президента Сполучених Штатів щодо України не зміниться.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 09:31:05