Україна і світ

Протягом тижня біля ЗАЕС лунала стрілянина та вибухи – МАГАТЕ

Експерти МАГАТЕ минулого тижня зафіксували вибухи і стрілянину біля Запорізької АЕС, які було чути на різних відстанях від станції.

Про це йдеться у пресрелізі Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Стрілянина та вибухи біля ЗАЕС: ситуація на станції

– Протягом останнього тижня експерти МАГАТЕ продовжували чути вибухи та постріли на різних відстанях від майданчика, – ідеться в повідомленні.

У МАГАТЕ нагадали, що через російську агресію ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) “залишається вкрай складною в умовах воєнного конфлікту, включно із зусиллями щодо забезпечення належного технічного обслуговування ключових систем безпеки та іншого життєво важливого обладнання”.

Зараз дивляться

Як повідомили в агентстві, протягом останнього тижня експерти МАГАТЕ, розміщені на ЗАЕС, провели кілька виїздів з метою моніторингу робіт з технічного обслуговування на майданчику, а також наявності необхідних запасних частин для станції.

– Після серії відключень на початку цього місяця, які також вплинули на доступність води, у прилеглому місті Енергодар, де проживає більшість співробітників ЗАЕС, було відновлено електропостачання. Цього тижня експерти МАГАТЕ на майданчику ЗАЕС отримали більш регулярний доступ до водопровідної води після її нестачі минулого тижня, – йдеться в повідомленні.

В інших регіонах України експерти МАГАТЕ, які були присутні на Хмельницькій, Рівненській та Южно-Українській атомних електростанціях (АЕС), а також на майданчику ЧАЕС, повідомили, що ядерну безпеку і захист підтримують, незважаючи на наслідки триваючого конфлікту. Команди продовжували повідомляти про сигнали повітряної тривоги, що надходять з об’єктів.

Фото: Енергоатом

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 17:44:05