Україна і світ

Колишній віцепрезидент США республіканець Дік Чейні закликав голосувати за Гарріс

Фото: Getty Images

Віцепрезидент США в адміністрації Джорджа Буша-мол. (2001-2009 рр.), республіканець Дік Чейні заявив, що на найближчих президентських виборах віддасть голос за демократку Камалу Гарріс.

Свою позицію колишній політик пояснює не стільки підтримкою Гарріс, як небажанням, щоб переміг кандидат від республіканців Дональд Трамп.

Чейні займав сувору опозицію до Трампа ще з часів його президентства і ця риторика відтоді мало змінилася.

Зараз дивляться

— Трампу більше ніколи не можна довіряти владу. Як громадяни, ми всі зобов’язані ставити країну вище за партійність, щоб захищати нашу Конституцію. Ось чому я віддам свій голос за віцепрезидента Камалу Гарріс, – наголосив він.

Сам Трамп коротко відреагував на заяву партійного соратника. У своїй соцмережі Truth Social він назвав Діка Чейні, тим що “не має значення RINO”.

Абревіатура буквально означає “республіканець лише на словах”.

Вибори в США 2024 – рейтинги Трампа та Гарріс

Згідно з результатами спільного опитування Reuters/Ipsos, відмова від участі у виборах Джо Байдена вступ у гонку Гарріс викликав у прихильників Демократичної партії у США нову хвилю ентузіазму.

Завдяки їхній активній позиції та участі, згідно з даними соціологів на 30 серпня, Гарріс почала випереджати представника Республіканської партії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак потім стало відомо, що Трамп випереджає свою конкурентку у п’яти ключових штатах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-07 18:13:14