Україна і світ

Чому НАТО не збиває ракети і дрони РФ над Україною – пояснення міністра оборони Нідерландів

Фото: МВС

Участь інших країн у збитті російських ракет і дронів, які прямують над Заходом України та наближаються до їхнього повітряного простору, може стати не найефективнішим способом розв’язання проблеми.

Чому НАТО не закриває небо над Україною

Міністрів оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив на полях засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн, що це будуть обмежені переваги.

– Питання полягає в тому, чи буде це найефективнішим способом розв’язання проблеми, з якою стикається Україна щодо ППО та радіолокації. На мою думку, це обмежені переваги. Незалежно від того, чи переважають вони ризики, які можуть виникнути, – заявив міністр оборони Нідерландів.

Рубен Брекельманс звернув увагу, що якщо країни поставлять свої системи ППО на кордоні з Україною, то вони покриють лише відносно невелику територію.

Зараз дивляться

Тоді це означало б, що потрібно мати літаки у небі для захисту України, внаслідок чого виникає ризик прямого зіткнення між Військово-повітряними силами НАТО та Росією, якого прагнуть запобігти, заявив міністр оборони.

– Це теж на користь Україні, що ми намагаємося не допустити. Треба завжди шукати креативні шляхи допомоги Україні. Але ми також у кожному випадку маємо зважувати, чи вигоди переважають ризики, – зазначив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами міністра оборони Нідерландів, поки що різниці немає, тому схвалено подібне рішення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-07 18:31:23