Україна і світ

Уламки БпЛА під Радою і пожежа на складі з боєприпасами під Воронежем: новини 7 вересня

Фото: Факти ICTV

Протягом доби російська війська обстріляли Харків та намагалися атакувати дронами Київ. У Павлограді збільшилася кількість постраждалих після ракетних ударів 6 вересня.

Внаслідок атаки дронів розпочалася детонація складу з боєприпасами та технікою в селі Солдатському Острогозького району Воронезької області Росії, де були північнокорейські ракети KN-23.

Що відбулося в Україні та світі за добу 7 вересня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Обстріл Харкова 7 вересня

Внаслідок обстрілу Харкова зафіксовано влучання по садовому товариству в Індустріальному районі, повідомили в обласній військовій адміністрації.

За інформацією ОВА, ще один удар прийшовся по приватному сектору в Малій Данилівці.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив також про удар у Салтівському районі. За його словами, на місці події спалахнула пожежа.

Атака дронів у Києві та області

Вночі через атаку дронів у Києві та області працювали сили ППО, є збиті повітряні цілі, повідомили в ОВА.

Біля будівлі Верховної Ради України знайшли уламки ворожого безпілотника, однак пошкоджень там не виявлено.

Фото: Верховна Рада України

Внаслідок падіння уламків уражених цілей в одному з районів Київської області пошкоджено сім житлових будинків, дві господарчі споруди, паркани, а також автомобіль.

Водночас сталося загоряння трав’яного настилу, яке загасили рятувальники. Інформація про постраждалих не надходила.

Забруднення води у річках Сейм і Десна

Стало відомо про сповільнення руху забрудненої води з річок Сейм і Десна у бік Києва. Масову загибель риби також вдалося зупинити.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило, що зараз забруднення рухається повільніше, ніж течія Десни.

Зокрема, швидкість сповільнилася у межах Чернігова на ділянці зруйнованого автомобільного мосту.

Фото: Минприроды

Пожежа на складі з боєприпасами під Воронежем

Після атаки дронів СБУ по складу з боєприпасами та технікою у Солдатському під Воронежем тривала детонація, підтвердили джерела Фактів ICTV вдень 7 вересня.

За уточненими даними, на об’єкті було зафіксовано чотири осередки потужної пожежі.

Як зазначив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, внаслідок атаки під Воронежем знищено склад північнокорейських ракет KN-23.

Інформацію про ураження ракет КНДР підтвердив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони Андрій Коваленко.

Цей склад у Солдатському армія РФ активно використовувала для перекидання техніки в Україну. За словами Олександра Мусієнка, саме звідти російські війська здійснювали пуски балістичних ракет.

Збільшення кількості постраждалих у Павлограді

Після ракетної атаки на Павлоград 6 вересня збільшилася кількість постраждалих. Вже відомо про 82 поранених, серед яких – семеро дітей, повідомили в Дніпропетровській ОВА.

Як зазначив керівник ОВА Сергій Лисак, більше ніж доба минула після ракетної атаки на Павлоград, а люди продовжують звертатися за допомогою лікарів.

Фото: ДСНС

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На стаціонарному лікуванні залишається 60 поранених. У важкому стані перебуває 69-річний чоловік. У нього черепно-мозкова травма та осколкове поранення. Інші постраждалі – у середньому та легкому стані.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-07 20:14:30