Україна і світ

Шольц закликав українських біженців у Німеччині влаштуватися на роботу

Фото: Depositphotos

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що сотням тисяч українських біженців, які живуть у ФРН на соціальну допомогу, слід влаштуватися на роботу.

Слова політика на зустрічі із жителями Тельтова передає Sueddeutsche Zeitung.

Українці у Німеччині – Шольц закликав на роботу

Канцлер зазначив, що завдяки інтеграційній програмі Job-Turbo, розробленій німецьким урядом, вже понад 200 тисяч громадян України здобули робочі місця.

Зараз дивляться

Проте з того часу кількість українських біженців не знизилася, а лише зросла ще на кілька сотень тисяч, тому Шольц вважає, що кампанія має працювати активніше.

— Прийнятно, якщо ви не можете одразу розпочати роботу, на яку маєте право, або спочатку можете працювати лише неповний робочий день, — пояснив свою позицію канцлер, звертаючись до українських біженців.

Водночас він визнає, що значну скруту для працевлаштування мігрантів створює бюрократія та ціла низка відомств, які оцінюють кваліфікацію та профпридатність українських фахівців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Не може бути й так, щоб із 2000 українських лікарів, які хотіли працювати в Німеччині, дозвіл отримали лише 120. Це нісенітниця. Ми дуже намагаємося скоротити кількість профільних органів, – сказав Олаф Шольц.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-07 19:30:14