Україна і світ

Штурм окопів та зайняття позицій: як майбутні командири вчаться у Великобританії

Про це повідомляють у Генеральному штабі Збройних Сил України.

«Командир на будь-якому рівні — це не лише лідер, а й стратег. На практиці військові навчаються не тільки тактиці, а й злагодженню зі своїми підрозділами. Це важливо для успішного виконання завдань», – кажуть в ГШ.

Там пояснюють, що на початковому етапі інструктори демонструють українським військовослужбовцям як планувати бій на рівні взводу, як взаємодіяти відділенням та як приймати рішення в загальновійськовому бою.

Кожен командир вчиться не лише планувати, а й приймати рішення. Потім відбувається відпрацювання тактичних сценаріїв контакту з ворогом. Від наближення до ворожих окопів під час штурму до зачистки окопів та спостережних постів – кожен крок важливий.










Крім того, додають в Генштабі, нашим захисникам треба закріпитися на захоплених позиціях і перейти в оборону, якщо противник матиме намір відновити втрачені позиції. Зі зброєю в руках та повною бойовою амуніцією – все, як в бойових умовах, де нічого не буває легко.

Групи досвідчених інструкторів супроводжують кожне відділення, а після вправи відбувається детальний аналіз проведених дій. Ці навчання не лише формують навички, а й створюють тісний контакт між військовослужбовцями та злагодження між підрозділами, який є в реальних бойових діях.

«Інструктори не лише діляться своїм досвідом, а й переймають досвід від українських військових, які вже мають досвід участі в боях, щоб постійно вдосконалювати навчальні програми. Дякуємо народу та керівництву Великої Британії й країнам-партнерам за постійну підтримку українців у боротьбі за незалежність. Разом переможемо!», – резюмують в ГШ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше в Генштабі уже показували, як українські військовослужбовці, які проходять базову загальновійськову підготовку в межах багатонаціональної операції «Інтерфлекс» у Великій Британії, на завершальному етапі навчань відпрацьовують комплексне тактичне завдання під керівництвом інструкторів з Естонії та Сполученого Королівства.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-26 18:22:01