Україна і світ

Перевірка командування 59-ї ОМПБр виявила рішення, що могли “негативно впливати” на бойові задачі

Фото: Генштаб ЗСУ

Після того, як звільнена з полону парамедикиня з Азовсталі Катерини Поліщук із позивним Пташка поскаржилась на командування 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка, в діях керівництва бригади були виявлені “окремі факти управлінських рішень”, які могли “негативно впливати” на виконання бойових завдань.

Про це повідомляється у пресцентрі Військової служби правопорядку у ЗСУ.

Негативні впливи рішень командування 59-ї ОМПБр

– Відповідно до рішення Головнокомандувача Збройних Сил України комплексною робочою групою здійснено службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджено питання організації виконання бойових завдань. Робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів.

Водночас встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною, – йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється про те, що керівництво українських Збройних сил ухвалило “належні” рішення та “вжило” заходів для попередження подібних випадків.

Зараз дивляться

Також зазначається, що окремих посадових осіб командування бригади було притягнуто до відповідальності, але не уточнюється, ані які це ланки командування, ані імена, ані різновид відповідальності.

Інформація про втрати у 59-й ОМПБр

Нагадаємо, 14 липня військова парамедикиня з Азовсталі, колишня військовополонена Катерина Поліщук опублікувала звернення до президента Володимира Зеленського, в якому закликала провести службову перевірку командира 59-ї ОМПБр бригади Богдана Шевчука. За її словами, “злочинні накази”, “свідома недбалість”, а також “нехтування життям та здоров’ям” з боку командування бригади, призвели до “гибелі великої кількості військовослужбовців, зокрема з високих керівних посад”.

Вже наступного дня, 15 липня, головком ЗСУ Олександр Сирський дав доручення перевірити ситуацію в 59-ї ОМПБр та з’ясувати обставини “нещодавніх втрат серед особового складу”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 18:59:09