Україна і світ

Ситуація покращилася: Кудрицький спрогнозував, якою буде ситуація з відключеннями світла взимку

Ситуація в енергосистемі України стала значно кращою, тому є підстави вважати, що вже пройшов найскладніший період літа.

Про це заявив глава правління ПрАТ Національна енергетична компанія Укренерго Володимир Кудрицький під час брифінгу 26 липня.

Ситуація з електрикою – чи будуть відключення світла взимку

– Зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов’язано з тим, що спала аномальна і рекордна спека, тому зменшилося споживання електроенергії. Звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту енергогенерувальні потужності, які додають потужності в енергосистемі й скорочують дефіцит, – сказав глава правління Укренерго.

Тепер замість складного режиму три або чотири черги відключень електрики по Україні діють одна чи дві, які змінюються залежно від обсягів дефіциту. У деякі години можуть навіть не вимикати світло через достатню кількість потужностей.

Зараз дивляться

На його думку, якщо не буде нових масштабних пошкоджено електростанції, тоді у наступні декілька тижнів залишатиметься тенденція до покращення ситуації в енергосистемі України.

Зараз немає відповіді на питання, наскільки складною може бути ситуація з електрикою взимку, тому що це залежить від низки факторів. Серед них – можливі атаки та пошкодження енергооб’єктів, заявив Володимир Кудрицький.

– Ми повинні максимізувати забезпечити електростанції, мережі, громади, забезпечення, наприклад, резервними джерелами живлення об’єктів критичної інфраструктури у містах і на побутовому рівні те, що ми можемо зробити у власній оселі, – порадив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 18:00:06