Львівський портал

Україна повернула п’ятьох депортованих дітей-сиріт

В Україну повернули п’ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких окупанти депортували до Росії. Про це повідомив очільник Save Ukraine Микола Кулеба.

За його словами, діти виживали цілих три місяці на самісінькій лінії фронту, ховалися від бомб та ракет у підвалі без їжі та води. У середині липня 2022 року їх під дулами автоматів викрали росіяни та перемістили на окуповану територію.

Кулеба зазначив, що дітей утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації. Щодня до них приходили військові та перевіряли, чи раптом ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними, погрожували

«У жовтні 2022 року окупанти вивезли їх у Крим, а потім – в Анапу Краснодарського краю. А вже звідти дітей вдалося врятувати й вивезти на більш безпечну територію, у Грузію», – повідомив очільник Save Ukraine.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 31 травня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-31 19:22:18