Україна і світ

Чи корисний попкорн, скільки в ньому калорій і яка порція рекомендована — дієтологи

Експерти з питань харчування стверджують, що попкорн – це не тільки смачна і відносно низькокалорійна закуска, а й вельми корисний для здоров’я перекус. Але тільки якщо його правильно приготувати.

– Стандартний попкорн із кінотеатру або попередньо упакований із супермаркету – не найкорисніший варіант. Але без додавання жирів, цукру і солі він може бути дійсно корисним, – кажуть дієтологи.

За їхніми словами, якщо ви купили пакет чистих кукурудзяних зерен і приготували їх самостійно, ви у виграші.

Зараз дивляться

Чим корисний попкорн

Хоча деякі люди не вважають попкорн корисною закускою, насправді він містить цілу низку важливих поживних речовин. Це в основному пов’язано з тим, що попкорн – цільнозерновий продукт.

В одній порції 28 г звичайного повітряного попкорну міститься близько 4,2 г клітковини, що становить 17% від рекомендованої добової норми. Закуска також досить низькокалорійна (108 ккал на 28 г) і містить мало жиру – 1,2 г на порцію.

Сила цільного зерна

Дослідження пов’язують вживання цільного зерна з користю для здоров’я, наприклад, зі зниженням ризику розвитку таких захворювань, як хвороби серця або діабет II типу. Це пояснюється високим вмістом мінералів і антиоксидантів із протизапальними властивостями, присутніми в більшості цільних зерен.

Попкорн у своїй звичайній формі не містить холестерину, що робить його особливо корисною їжею для тих, хто страждає від серцевих захворювань. Якщо ви приготуєте його в каструлі або мікрохвильовці, вам не потрібно буде додавати олії, які можуть містити поганий холестерин.

Ці потужні зерна також містять клітковину, яка забезпечує більш тривале відчуття ситості та знижує апетит. Це, своєю чергою, може допомогти тим, хто контролює свою вагу.

Домашній попкорн

Що робить більшу частину купленого в магазині попкорну шкідливою для здоров’я, то це сіль і олія, які зазвичай використовуються для ароматизації. Якщо ви не можете знайти корисний готовий попкорн, купіть зерна і самі приготуйте їх.

Здоровий розмір порції попкорну становить близько 25-30 г. Хоча звичайний попкорн можна вживати як низькокалорійний перекус, розмір порції має ключове значення для контролю калорій.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 15:36:04