Україна і світ

Єнс Столтенберг: Нашим головним завданням на саміті НАТО буде підтримка України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на Вашингтонському саміті наступного тижня підтримка України буде найнагальнішим завданням.

Про це він сказав на пресконференції у Брюсселі.

«Я очікую, що глави держав і урядів узгодять суттєвий пакет допомоги Україні. НАТО візьме на себе координацію і надання більшої частини міжнародної допомоги в галузі безпеки», — сказав Єнс Столтенберг.

Він додав, що командування на чолі з тризірковим генералом і кілька сотень співробітників нової програми допомоги працюватимуть у штаб-квартирі в Німеччині та в логістичних вузлах у східній частині Альянсу.

Генсек додав, що члени Альянсу узгодять фінансові зобов’язання для України, і що він також очікує більш негайної військової підтримки України, більше двосторонніх угод у сфері безпеки й роботу над поглибленням військової оперативної сумісності.

«Всі ці елементи є мостом до членства в НАТО і дуже сильним пакетом для України на саміті. Україна наближається до членства в Альянсі», — сказав Єнс Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше генсек НАТО Столтенберг заявив, що російські провокації не зупинять країни-члени Альянсу від підтримки України. Також АрміяInform нещодавно писала про те, як затримки з допомогою підштовхнули НАТО до кардинальних змін у підтримці України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-05 15:28:56