Україна і світ

У РФ в’язні взяли в заручники співробітників колонії та вимагають вертоліт і $2 млн

Фото: Depositphotos

У Волгоградській області в’язні виправної колонії №19 у Суровікіно у п’ятницю, 23 серпня, взяли у заручників співробітників колонії.

Про це повідомляють низка російських видань, зокрема The Insider та Медуза.

Захоплення заручників у колонії у Волгоградській області

ЗМІ пишуть, що підтверджено вбивство про щонайменше одного вбитого співробітника Федеральна служба виконання покарань РФ (ФСВП). Загалом повідомляється про щонайменше трьох вбитих співробітників колонії.

Зараз дивляться

Telegram-канали повідомляють, що щонайменше семеро людей постраждали і зараз у реанімації. Також кілька людей у заручниках. Російський канал Mash написав, що в’язні захопили співробітників колонії під час дисциплінарної комісії.

Ще один Telegram-канал Shot пише, що попередньо відомо про чотирьох нападників. Російські спецслужби заявили про щонайменше трьох нападників. Також з’являється інформація, що в’язні, які захопили заручників, можуть бути причетні до ІДІЛ.

Скриншот: Telegram-канал Baza

Серед заручників начальник виправної колонії у Волгоградській області Андрій Дев’ятов.

ЗМІ, з посиланням на джерела, пишуть, що в’язні, які взяли заручників, вимагають нібито $2 млн і вертоліт. Також згодом стало відомо, що в’язні звільнили начальника колонії Дев’ятова і його ушпиталили.

Слідчий комітет РФ повідомив, що за фактом захоплення заручників порушено кримінальну справу.

The Insider пише, що ті, хто захопив заручників, опублікували кадри з одним зі співробітників ФСВП. На відео він просить російського диктатора Володимира Путіна виконати вимоги загарбників.

Суровікіно на карті

Скриншот: Google Maps

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Видання також зазначило, що за два місяці до захоплення заручників в установах ФСВП Волгоградської області відмовилися посилювати заходи безпеки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 16:18:09