Україна і світ

Тещин язик: рецепт кабачків на зиму

Що ви думаєте про кабачки тещин язик на зиму? Наша думка така: не можна не захоплюватись цією апетитною закускою, яка взимку завжди актуальна як на повсякденному, так і святковому столі.

Тещин язик рецепт знайомий нам ще за радянських часів і й до сьогодення залишається актуальним у багатьох родинах.

Отже, сьогодні ми поділимось з вами класичним рецептом цієї закуски та надамо декілька порад, як зробити її ще цікавішою.

Кабачки Тещин язик чудово поєднуються з різними стравами. Вони можуть бути відмінною закускою до м’ясних та рибних страв. А також їх можна подати з хрустким хлібом, кашею чи картопляним пюре.

Кабачки Тещин язик рецепт

Останній часом багато господинь додають у цей салат печериці та нарізану зелень кропу. Варто спробувати, бо виходить дуже апетитно. На запропоновану кількість інгредієнтів візьміть 400-500 г печериць та пучок кропу.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг
  • помідори (гарно стиглі, солодкі) – 1,5 кг
  • перець болгарський – 6 шт.
  • перець гіркий – 1-3 стручки
  • часник – 3 головки
  • олія рафінована – 1 повна склянка (250 мл)
  • сіль – 1 ст. л. (можна з гіркою)
  • цукор – 1 склянка, також з гіркою
  • оцет 9% – 120 мл

Кабачки тещин язик на зиму покроково:

  1. М’якоть солодкого та гострого перцю та кабачки пропустіть через м’ясорубку. Збивати у блендері овочі для тещиного язика не рекомендується. Консистенція буде занадто дрібна і, як стверджують пошановувачі цього салату, смак гірший.
  2. Отриману овочеву масу переливаємо у каструлю, додаємо сіль та цукор, перемішуємо.
  3. Ставимо каструлю з овочевим пюре на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи деревяною ложкою. За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо олію.
  4. Кабачки нарізаємо до вашого смаку (кубиками, слайсами, кружальцями, напівкружальцями). Головне правило – вони повинні бути приблизно одного розміру.
  5. У каструлю з овочевим пюре викладаємо кабачки та перемішуємо. Доводимо усе разом до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо, іноді помішуючи, ще 30 хвилин.
  6. Тим часом часник чистимо, миємо і пропускаємо через прес.
  7. За 5 хвилин до закінчення приготування тещиного язика з кабачків додаємо часник і оцет.
  8. Гаряче овочеве варимо викладаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
  9. Банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати.

От і все. Закуска Тещин язик за найпростішим рецептом готова. Зберігаймо в темному прохолодному місці близько року. Вживати можна через місяць після приготування. Усім смачної та лагідної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 12:04:08