Україна і світ

СБУ повідомила про підозру головному конструктору російських БпЛА ZALA та Ланцет

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру власнику та головному конструктору компанії ZALA Aero Group, яка розробляє та виготовляє безпілотники для атак по Україні. 

Про це інформує СБУ.

Головному конструктору БпЛА ZALA та Ланцет повідомили про підозру

Нині підприємство ZALA Aero Group є одним з найбільших виробників дронів для військових формувань РФ, і базується в Іжевську.

Серед ключових зразків БпЛА компанії Захарова – дрони типу Ланцет, а також  розвідувальні безпілотники ZALA Z-16 та ZALA Z-20. 

За даними СБУ, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія Захарова виготовила близько 5 тисяч дронів. 

Здебільшого російські загарбники використовують Ланцети як дрони-камікадзе для прямих ударів по бронетехніці ЗСУ.  

Водночас безпілотники ZALA росіяни застосовують для пошуку потенційних цілей, для коригування по них вогонь, а також для фіксування наслідки ударів після ураження. 

З огляду на отримані докази СБУ повідомила Захарову про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Оскільки окупант перебуває на території країни-агресорки, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 14:05:41