Україна і світ

Протез для весільного танцю: у Львові воїну, що втратив руку, зробили спеціальну штучну кінцівку


У львівському Центрі реабілітації та протезування для постраждалих від війни Superhumans відповідально готувалися до весілля одного із своїх підопічних – Андрія.

Завдання було не з легких – виготовити хлопцю такий протез руки, щоб він міг під час весільного танцю обійняти наречену обома руками.

Протез для вальсу

Після серйозного поранення Андрія, медики намагалися зберегти руку йому кілька місяців. Для молодого воїна це було дуже важливо. У нього попереду намічалося весілля, а як же без руки обійняти кохану, а тим більше станцювати з нею весільний танець.

Проте, як не старалися лікарі, руку, на жаль, врятувати не вдалося.

Тож, коли Андрій прийшов у Superhumans Center, одразу озвучив свою головну мету – навчитися танцювати вальс із протезом. Щоб кохана відчувала його руки.

Бажання Андрія збулося – завдяки протезу з міолектричною кистю Zeus та копіткій роботі реабілітологів та ерготерапевтів.

Під час весільного танцю Андрія та Аліни співробітники Центру теж почувалися свого роду іменинниками. Бо ж їм вдалося здійснити мрію нашого бійця, а сам від доклав усіх зусиль, щоб досягти поставленої мети.

От що робить з людьми справжнє кохання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Superhumans Center

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 14:32:59