Україна і світ

Життя військових важливіше забудов: Зеленський про вихід ЗСУ з Вугледару

Фото: Офіс президента

Вихід Сил оборони з Вугледара на Донеччині був правильним рішенням, оскільки це дозволило зберегти життя ниших військових.

Таку думку під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте у Києві висловив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання про причини того, чому українські війська залишили Вугледар.

Зеленський про Вугледар та вихід ЗСУ з міста

Голова держави зазначив, що без відповідної зброї українці не можуть зупинити Росію.

– Тоді, коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки, – сказав Зеленський.

Крім того, він ще раз закликав міжнародних партнерів надати Україні “можливість зупиняти Росію тією чи іншою зброєю”, а також надати дозвіл та відповідні системи.

Зеленський поінформував про відставання у постачаннях озброєння з боку партнерів.

– Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, у тому числі далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують, – сказав глава держави.

Нагадаємо, що 2 жовтня стало відомо, що Збройні сили України вийшли з Вугледару Донецької області. Вище командування надало дозвіл на виведення українських підрозділів з Вугледару задля збереження життя військових та бойової техніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зокрема у Сухопутних військах розповіли, що вихід Збройних сил України з міста Вугледар Донецької області був контрольованим та організованим.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 16:25:11