Україна і світ

Випробувана війною: Міноборони показало партнерам унікальну українську зброю

Про це повідомили у МОУ.

Серед представлених зразків — протитанковий ракетний комплекс «Стугна», самохідна артилерійська установка «Богдана», бронеавтомобілі, роботизовані системи, зокрема наземні дрони-камікадзе і машини для розмінування.



Крім того, учасники приділили увагу безпілотним літальним апаратам, від малих FPV-дронів до великих ударних БПЛА, здатних проникати вглиб території ворога.

Представники Міноборони та іноземні партнери обговорили перспективи співпраці у сфері оборони. Під час презентації Дмитро Кліменков наголосив на важливості інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс.

«Ми маємо унікальні розробки, які вже пройшли випробування в боях та допрацьовані розробниками до певного еталона. Запрошуємо світових виробників зброї та інвесторів до співпраці, щоб разом зміцнити нашу обороноздатність», — зазначив він.

Представники іноземних країн та підприємств висловили значний інтерес до української оборонної промисловості. Міністерство оборони України буде розвивати ці відносини і сприяти створенню нових можливостей для спільних розробок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Міністерство оборони підписало меморандум з Технологічними Силами України, які об’єднують 36 провідних виробників інноваційних зразків озброєння.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-03 18:23:05