Львівський портал

У Львові власників п’ятьох квартир оштрафували за заміну вікон

У четвер, 3 жовтня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконкомі, яка розглядає питання порушення законодавства про охорону історичної спадщини у нашому місті. Під час засідання розглянули 5 порушень, які вчинили мешканці в будинках – пам’ятках. Йдеться про заміну дерев’яних вікон та балконних блоків на пластикові. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Так, за заміну дерев’яних вікон та балконних блоків на пластикові оштрафували львів’ян, які мешкають у будинках на вулицях:

  • Б. Хмельницького, 3,
  • М. Грушевського, 21,
  • Личаківській, 19,
  • І. Франка, 46
  • пл. Ринок, 12

Також, відповідно до умов охоронного договору, вони зобов’язані виправити порушення – замінити пластикові вікна/балконні знову на дерев’яні. У разі, якщо порушники не виконають своїх зобов’язань, то місто звернеться до суду.

До слова, всі п’ятеро власників були запрошені на засідання комісії, однак жоден з них не долучився до розгляду питань.

Крім того, на комісії повторно публічно поінформували власника приміщень на вул. Коцюбинського, 3 – ТзОВ ЛТД «ТЕМПО» – про накладення на нього штрафу у розмірі 170 тис. грн. за порушення пам’яткоохоронного законодавства та умов охоронного договору. Там власник цокольного приміщення замість одного вікна встановив двері, а ще 3 вікна замінив на пластикові та перефарбував фасад. Якщо він не усуне всіх цих порушень та не оплатить штраф, місто звертатиметься в провоохоронні органи.

Також Євген Бойко анонсував, що наступне засідання комісії буде виїзним та відбудеться на вул. Парковій, 9.  На цій локації здійснюється будівництво без необхідних дозвільних документів. «За зверненням міста порушена кримінальна справа щодо незаконного будівництва, захоплення земельної ділянки, незаконної реєстрації права власності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 17:23:59