Україна і світ

Вартість іспиту з водіння у 2024 році: скільки коштує здати на права


З початку 2024 року вартість послуг, що надаються сервісними центрами МВС, зазнала суттєвих змін відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1386. Це рішення було прийнято з огляду на значне зростання витрат, пов’язаних із наданням цих послуг.  

Факти ICTV дізнавалися, скільки коштує здати практичний іспит з водіння у 2024 році. 

Вартість іспиту з водіння у 2024 році 

Ціни на адміністративні послуги не змінювалися протягом понад десятиліття, ще із часів, коли сервісних центрів МВС не існувало. Але за останні 10 років помітно зросла вартість матеріалів, необхідних для роботи сервісних центрів, обслуговування інформаційних систем, комп’ютерної техніки та утримання будівель. Крім того, значно збільшилися витрати на пальне для службових автомобілів.  

З метою підвищення якості обслуговування громадян, сервісні центри постійно оновлюють свій автопарк та вдосконалюють матеріально-технічну базу. Враховуючи всі ці чинники, попередня вартість послуг була економічно необґрунтованою і призводила до додаткового фінансового навантаження на державний бюджет. 

Скільки коштує здати теоретичний іспит з водіння 2024 року 

З початку 2024 року вартість багатьох послуг, які надають сервісні центри МВС, суттєво зросла. Це стосується, зокрема, таких популярних послуг: 

  • за отримання водійських прав доведеться заплатити 230 грн; 
  • вартість складання теоретичного іспиту на отримання посвідчення водія зросла до 250 грн;
  • складання практичного іспиту обійдеться в 420 грн;
  • вартість реєстрації або перереєстрації автомобіля становить 350 грн. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У вказані суми не внесено комісію банку або платіжної системи, якою ви скористаєтесь для оплати послуги. Тобто, до зазначених сум необхідно буде додати ще й комісію банку. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 19:42:17