Україна і світ

У ВООЗ закликають контролювати використання смартфонів серед молоді – як це зробити


Уряди країн повинні врегулювати використання смартфонів за аналогією з тютюновими виробами. Про це заявила представниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Наташа Аззопарді Мускат на Європейському форумі охорони здоров’я в Гаштайні.

Таке рішення повинно сприяти боротьбі зі зростаючим негативним впливом соціальних мереж на психічне здоров’я молодих людей.

Чому важливо вводити обмеження

Наташа Аззопарді Мускат зазначила, що проблемна поведінка підлітків в соціальних мережах потребує уваги на рівня громадського здоров’я.

Згідно з нещодавнім дослідженням організації, в я кому брали участь 280 тис. підлітків, зростання проблемної поведінки в соціальних мережах спостерігається зокрема серед дівчат. 13% опитаних відчувають труднощі з контролем над використанням соцмереж.

Які мають бути обмеження

Фахівчиня запевняє що деякі заходи, як-от, вікові обмеження, контрольовані ціни та заборонені зони, можуть бути ефективними у контролі за використання смартфонів.

Наташа Аззопарді Мускат запропонували подумати про обмеження використання цифрових пристроїв у певних місцях, подібно до заборони куріння.

Також представниця ВООЗ наголосила, що важливо, щоб діти та підлітки отримували знання для ефективного управління цифровим світом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аззопарді Мускат наголосила, що зволікати з діями не можна, бо вплив соціальних мереж може серйозно позначитися на психічному здоров’ї та успішності підлітків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 17:59:00