Україна і світ

Робить акцент на злочинах РФ: ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу

Фото: Depositphotos

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Про це повідомила член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

– Щойно резолюція “Вшанування 90-х роковин Голодомору – Україна знову стоїть перед загрозою геноциду” була одноголосно ухвалена в ПАРЄ. 80 голосів за!, – написала вона у Facebook.

ПАРЄ визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українців

Як пише Кравчук, документ закріплює, що колишнє керівництво СРСР навмисно впроваджувало політику, яка призвела до голоду в Україні, прагнучи повністю придушити будь-який український опір тоталітарному комуністичному режиму, підкорити український народ і знищити їхні прагнення та зусилля щодо встановлення незалежної української держави.

Асамблея також визначає, що систематичне знищення спочатку політичних і культурних лідерів, які були культурною основою української нації, а потім мільйонів звичайних українців, було свідомо задумане як геноцид.

До того ж, резолюція робить акцент на нинішньому геноцидному нападі Росії.

– МЗС України вітає ухвалення резолюції “Вшанування 90-х роковин Голодомору – Україні знову загрожує геноцид” Парламентською Асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ). Вона не лише підтверджує визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу, але й підкреслює сучасні геноцидні наміри РФ в її агресії проти України, – привітало таке рішення МЗС України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначається, що це поновлене визнання служить потужним нагадуванням міжнародній спільноті про нагальну необхідність запобігти подальшим російським звірствам та притягнути до відповідальності винних у цих жахливих злочинах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 14:58:19