Україна і світ

Коли почнуться новорічні канікули у 2025 році та скільки вони триватимуть

Фото: Depositphotos

Новий навчальний рік 2024-2025 року в Україні розпочався 2 вересня і триватиме до 30 червня. Однак, через складну енергетичну ситуацію, Міністерство освіти надає навчальним закладам значну свободу в організації навчального процесу.

Факти ICTV дізнавалися, коли зимові канікули в школах 2024-2025 та скільки вони триватимуть. 

Коли новорічні канікули у 2025 році 

Педради шкіл можуть самостійно визначати тривалість навчального тижня, кількість і тривалість канікул, а також форму навчання (очна, дистанційна або змішана). Це дасть змогу адаптуватися до місцевих умов і забезпечити безперервність освітнього процесу. 

Зимові канікули триватимуть із 30 грудня 2024 року до 10 січня 2025 року включно. 

З огляду на ризик блекаутів, заклади освіти отримали право самостійно регулювати навчальний процес та тривалість зимових канікул 2025. Це стосується встановлення канікул, часу початку та закінчення уроків. Особливу роль відіграватимуть системи автономного опалення. 

Навчання може відбуватися як в очній, так і в дистанційній формі, а також за сімейною формою. Дозволяється також комбінувати ці форми. Однак для змішаного навчання необхідна наявність укриття, придатного для проведення занять, або такого укриття поблизу закладу освіти (не далі ніж 500 метрів). 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Через непевність щодо ситуації з енергопостачанням взимку, деякі школи прийняли рішення скасувати осінні канікули, щоб, за необхідності, подовжити період зимового відпочинку для учнів. Це дасть змогу мінімізувати навчальні втрати та забезпечити якісну підготовку учнів. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 13:40:32