Україна і світ

Роль США вкрай важлива для підтримки України – Столтенберг

Фото: Офіс президента

Роль Сполучених Штатів вкрай важлива для підтримки України.

Таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, який невдовзі залишить цю посаду.

Як пише AFP, на тлі заяв від Дональда Трампа і його соратників, які ставлять під питання подальшу підтримку України з боку Вашингтона у разі повернення Трампа до Білого дому, Столтенберг наголосив, що роль США у західній допомозі для України вкрай важлива.

Зараз дивляться

– Європейські союзники й Канада, звісно, можуть робити більше. Але надзвичайно важливо, щоби Сполучені Штати продовжували надавати підтримку Україні. Це має бути спільними зусиллями Північної Америки та Європи, а США – найбільший союзник. Тож я очікую, що Штати продовжать підтримку України, – сказав він. 

Генсек зазначив, що надання такої допомоги Україні – у безпекових інтересах США. 

На його думку, якщо президент Путін переможе в Україні, це стане не лише трагедією для українців, це також зробить світ більш небезпечним.  

– Якщо ми хочемо вийти на розв’язку, за якої Україна вистоїть як суверенна незалежна держава, то шлях до цього – надавати Україні більше підтримки, – наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що раніше добре ладнав із російським диктатором Володимиром Путіним і порадив би Путіну ніколи не лізти в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-18 23:22:04