Україна і світ

Смерті в Україні від лихоманки Західного Нілу: інфекціоніст розповіла, як захиститися від вірусу


Лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко розповіла, що слід обов’язково знати, щоб захистити себе та близьких від переносників смертельно небезпечної інфекції – лихоманки Західного Нілу, що стала причиною кількох смертей в Україні.

Зміна клімату

За словами експерта, загрозливим періодом для інфікування вірусом лихоманки Західного Нілу є саме осінньо-літній період.

– У нашій країні зараз змінюється клімат, стає тепліше, а комахи, які переносять збудник цієї лихоманки, комарі, дуже люблять вологість і тепло, – розповіла Ольга Кобевко.

Захист від комарів

Медикиня зазначила, що якщо ви вирушаєте на відпочинок або живете біля болотистої місцевості, потрібно пам’ятати про елементарні засоби захисту саме від комах.

Зараз дивляться

Вірус в Україні

Нагадаємо, що наприкінці серпня стало відомо, що в Києві у 17 осіб підтвердили діагноз «лихоманка Західного Нілу», троє інфікованих померли.

Львівський лікар Тарас Жиравецький розповів, що препаратів проти цієї лихоманки немає. Однак, на думку медика, лихоманка Західного Нілу не спровокує в Україні такі самі серйозні обмежувальні заходи, які кілька років тому запровадили для боротьби з поширенням коронавірусу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 10:00:17