Україна і світ

Хакери ГУР здійснили кібератаку проти банків Росії: що відомо

Фото: Pixabay

Спеціалісти з кібергалузі при Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України знову здійснили вдалу DDOS-атаку на російську банківську систему.

Про це із посиланням на джерела у ГУР пишуть Укрінформ та Суспільне.

Кібератака ГУР 14 вересня: що відомо

Зазначається, що українська розвідка атакувала найбільші банки Росії.

– Кіберфахівці Головного управління розвідки здійснили чергову DDOS-атаку на банківську систему РФ. В результаті операції порушено роботу найбільших банківських установ держави-агресора, які забезпечують діяльність окупаційних військ ЗС РФ, – наводять джерела видання.

Так, під кібератаку ГУР цього разу потрапили Банк Росія, Тінькофф банк, Газ банк та платіжна система СБП.

У низці російських регіонів користувачі банків жаліються на заблоковану роботу онлайн-сервісів фінустанов, а також на неможливість скористатися послугою Особистий кабінет.

Також у деяких банків припинили роботу сайти та мобільні додатки. Клієнтам фінустанов не вдається здійснити онлайн-оплату за послуги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, на початку вересня хакери ГУР здійснили кібератаку по низці російських ресурсів, які допомагали Кремлю вести агресивну війну проти України. Кіберфахівці тоді видалили дані з серверів підприємств, а також на сайтах організацій розмістили вітання до Дня воєнної розвідки України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-14 20:02:41