Україна і світ

Може спрацювати: у Держдепі США вже бачили “елементи” плану перемоги Зеленського

Фото: Офіс президента

Американські дипломати ознайомились з елементами плану перемоги президента України Володимира Зеленського під час останнього візиту до Києва 11 вересня.

Про це заявив на брифінгу спікер Держдепу США Метью Міллер, коментуючи заяву постійної представниці США при ООН Лінди Томас-Грінфілд про те, що вони вже бачили мирний план Зеленського.

Держдеп США про план перемоги Зеленського

– Коли ми були в Києві минулого тижня, нас ознайомили з елементами плану, і так, ми поділяємо оцінку Томас-Грінфілд (постпред США при ООН, – Ред.), – сказав він.

За його словами, тоді президент Володимир Зеленський сказав, що він з нетерпінням чекає на детальне представлення цього плану Джо Байдену найближчими днями і тижнями.

– І я думаю, що ми дочекаємося цієї зустрічі, перш ніж робити якісь подальші висновки щодо нього, – зауважив Міллер.

Але відмовився коментувати можливі терміни реалізації плану перемоги, оскільки саме Зеленський повинен описати усі деталі.

Представниця США при ООН про план Зеленського

Перед цим постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що вже ознайомилася з планом Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Ми сподіваємось досягти певного прогресу, ось для чого ми тут, – наголосила вона.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 12:59:58