Україна і світ

Росіяни щонайменше втричі збільшили кількість військ на Курщині від початку операції ЗСУ

Фото: УНІАН

На сьогодні Росія перекинула до Курської області до 45 тис. військових, коли ж на початку Курської операції армія РФ мала в цьому районі близько 11 тис. військовослужбовців.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник оперативно-тактичного угруповання військ Сіверськ Вадим Мисник.

Скільки військ РФ у Курській області

– Якщо говорити про дані з відкритих джерел, то на початок проведення Курської операції ворог утримував на цьому напрямку близько 11 тис. військовослужбовців. Зараз, за різними оцінками, – від 30 до 45 тис. Ми бачимо, що результати є. Ворог намагається підтягнути сили, щоб уповільнити наш наступ, – заявив він.

Речник ОТУВ Сіверськ каже, що армія РФ також збільшує кількість обстрілів території РФ, яка перебуває під контролем ЗСУ.

– Минулої доби ворог здійснив по території Чернігівській та Сумській області 82 обстріли, а по району Курської області, який контролюється Силами оборони, 127 обстрілів, зокрема випустив 37 КАБів, – додав Мисник.

Речник повідомив, що після того, як під контроль України відійшов населений пункт Суджи, Сили оборони значно ускладнили росіянам логістику.

– Не даремно ми взяли під контроль місто Суджу – це один з транспортних логістичних хабів, який буквально перерізає їхнє угрупування Сєвєр, – це Брянська, Курська, Білгородська області, – пояснив Вадим Мисник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) помітили певне просування вперед у Курській області як українських сил, так і російських військ, проте наразі не бачать ознак великого контрнаступу РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-14 19:00:31